?
Innovatief, Transparant, Betrouwbaar
Janine Vinke, Ingenieur

Techview

De afgelopen jaren hebben wij onze kennis wat betreft kabel- en leidingregistratie toegepast in een wereldwijd toegankelijk softwarepakket, genaamd Techview. Wat eens met een uitstapje naar software voor Euro 2000 is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een softwarepakket voor alle disciplines in de Openbare ruimte. Inmiddels wordt onze software gebruikt in grote gemeenten zoals Amsterdam en Eindhoven, maar ook in middelgrote en kleine gemeenten. Ook luchthaven Schiphol heeft een variant van Techview in gebruik welke speciaal is aangepast naar wens.

Hoe werkt het

Techview is multifunctioneel toepasbaar voor de gehele Openbare ruimte en kan gebruikt worden in elke wenselijke browser. Dus vlakken van wegen en groen, lijnen van riool, kabels, glasvezel, objecten bovengronds van openbare verlichting, verkeers installaties, straatmeubilair, bebording enz. alles in Techview te gebruiken en te onstluiten via een internetomgeving, maar ook via een bedrijfsnetwerk of in een stand-alone omgeving. Als u met uw persoonlijke inloggegevens bij Techview inlogt, krijgt u uw keuzemenu te zien. Hiervandaan kunt u gaan bepalen wat u wilt doen: het toevoegen, bekijken of aanpassen van gegevens. Door de gebruikers vriendelijke lay-out en interface is het navigeren door Techview zeer eenvoudig.

Alle gegevens uit de Techview database hebben een positie in de Openbare ruimte, via deze gegevens is het in Techview mogelijk deze te visualiseren op diverse soorten kaartmateriaal. Voorbeelden hiervan zijn de Grootschalige Basiskaart van Nederland en eigen luchtfoto's.

Samenwerking

Techview is in de eerste instantie ontwikkeld in samenwerking met de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard, waardoor een modulair softwarepakket is ontstaan waarin alle disciplines in de Openbare ruimte op een eenvoudige manier beheerbaar zijn. Door onze voortdurende begeleiding en ondersteuning kunnen wij onze software steeds blijven ontwikkelen om onze klanten zo veel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Door deze samenwerking met inmiddels tientallen gemeenten in Nederland verdeeld in werkgroepen per discipline, blijft het up to date, zeer betrouwbaar en stabiel.

Techview leent zich ook voor het gebruik voor particulieren. De gebruikers vriendelijke database/viewer is volledig aan te passen naar wens en kan daardoor voor vele verschillende doeleinden gebruikt worden.

Sterke visualisering

Techview is sterk visueel ingericht, hierdoor zijn selecties in elke vrije vorm via de kaart zeer eenvoudig te maken en te gebruiken. Ook projecten, storingen, onderhoud, e.d. welke er zijn worden op deze sterke visuele manier gepresenteerd. Kortom overzicht en gemak.

Techview is een historische database dat wil zeggen dat elke handeling op een object, lijn of vlak, opgeslagen is en daardoor ook weer te herstellen is. Door het gebruik van meerdere modules is het ook bij andere beheerders duidelijk wat er in de openbare ruimte gebeurd. Als voorbeeld: de beheerder Openbare Verlichting verplaatst zijn mast waarop een verkeersbord zit, hierna zal de beheerder van de Verkeersbebording een melding krijgen dat zijn verkeersbord verschoven is, waardoor het verkeersbesluit wat aan de grondslag ligt van dit kruispunt, veranderd is en de beheerder zijn maatregelen kan treffen. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen van gezamelijk gebruik en gemak in de openbare ruimte.

Koppelingen

Techview kan communiceren met andere systemen en objecten in de openbare ruimte.

Techview communiceert met bijv. het zaak systeem van Amsterdam op het gebied afhandeling storingen van de Openbare verlichting in Amsterdam. En bijv. met de verkeersinstallaties van Ko Hartog in de gemeente Alkmaar, de Openbare Verlichtings kasten in de gemeentes Alkmaar en Heerhugowaard. Tevens zijn er inmiddels diverse koppelingen gemaakt met Openbare verlichtings objecten in de vorm van communicatie met armatuur leveranciers zoals Luminizer, Schreder, Sustainder en Signify. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Heeft dit uw belangstelling als beheerder of leverancier, verzoeke ons te mailen of gewoon telefonisch contact op te nemen. We helpen u graag verder.

Techview Mobiele Oplossingen

Op het gebied van GPS/Mobile technieken is Techtek Engineering bv ook niet onbekend. Wij bieden onze klanten verscheidene mobiele oplossingen om op elke locatie Techview te kunnen gebruiken.

Zo is het mogelijk Techview te gebruiken via een aantal van de nieuwere technische ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie. Hieronder valt bijvoorbeeld de Apple iPad met GPS en 3G/4G functies. Via de browser van de Apple iPad kunt u Techview zonder problemen gebruiken. Dit geldt ook voor een aantal andere nieuwere tablets met een goed functionerende browser. Dus geen installaties van APP's nodig.

Techview VPN services (TOP-systeem) vervanging TF signaal openbare verlichting.

In samenwerking met de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk, is er goedkope vervanger ontwikkeld voor het wegvallen van het TF signaal in 2020 het zogeheten "TOP-systeem". Inmiddels zijn ruim 430 openbare verlichtingskasten uitgerust met dit syteem. Het belangrijkste kenmerk: vaste lage kosten. Dit systeem is al vanaf april 2016 werkend, en is "door en door" getest en heeft zijn waarde inmiddels bewezen door zeer stabiel te functioneren.

Deze duale high end VPN server verdeeld de gemeentes in 3 aparte gebieden, maar kent een gemeenschapelijk gebruik van de lichtcellen. Elke kast is individueel in te stellen, veel bomen in een wijk, licht eerder aan, een stroomweg eerder aan zetten terwijl de rest van de wijk later inschakeld, enz. enz. In principe is vrijwel alles mogelijk. Uiteraard is er een koppeling gemaakt met Techview via de "beheerpakket interface", maar het TOP systeem is ook zonder beheerpakket een goede aanvulling op het sturen en beheren van het areaal.

Meer informatie over deze dienst: mail naar directie@techtek.nl of bel op 0229-239080.

Techview heeft nog vele andere handige en overzichtelijke functies. Bovendien bieden wij de gelegenheid trainingen te volgen voor een optimaal gebruik van onze software.

Nog niet overtuigd? Laat u ons een tour geven door middel van een gastaccount om alle mogelijkheden die Techview te bieden heeft zichtbaar te maken.

Om gebruik te maken van dit gastaccount, dient u deze aan te vragen via ons contactformulier of kunt u deze telefonisch aanvragen bij Lennart Vinke, te bereiken op 0229-239080